Kosten

Met de E-sigaret kan je ten opzichte van de tabak sigaret veel geld besparen! Natuurlijk kunnen we het slechts over een indicatie hebben. Met een tweetal redelijk representatieve voorbeelden zien we het verschil in kosten. Hierbij gaan we er vanuit dat je volledig bent gestopt met roken.

In ieder geval is dampen goedkoper dan roken. Het feit dat het elektrisch dampen ook nog eens veel minder ongezond is kan niet in geld worden uitgedrukt. Wat dat betreft is het de vraag wat het u waard is. Minder ongezond en voor de meeste dampers ook goedkoper.

In de voorbeelden is geen rekening gehouden met een exact gelijke nicotineopname. Het lichaam kan uit de damp niet zoveel nicotine opnemen als uit sigarettenrook. Je zult in het begin dus naar alle waarschijnlijkheid wat meer dampen. Echter voor de meesten is dat maar voor korte duur. Met elektrisch dampen kan de nicotine vrij snel worden afgebouwd naar een veel lager gehalte of zelfs naar nicotine vrije E-Liquid. Dat blijkt uit zeer veel gebruikerservaringen.

Kennelijk is het sterk verslavende van roken niet zo zeer de nicotine op zich. Het is eerder de cocktail van stoffen die je via de verbranding van tabak binnen krijgt in combinatie met de handeling zelf. De handeling zelf speelt waarschijnlijk een grotere rol dan de nicotine. Vooral bij mensen die al tientallen jaren hebben gerookt.

 

Kosten vergelijking: roken vs elektrisch dampen

 

 

 

De bedragen in de voorbeelden zijn gebaseerd op de prijzen per April 2016.

 

Als we voorbeeld 1 aanhouden en ervan uit gaan dat je bent gestopt met roken en niet gaat dampen ben je absoluut de winnaar. Je bespaart dan in ieder geval rond de € 2.000,00 aan kosten per jaar. Naast het feit dat de schade aan de gezondheid natuurlijk aanzienlijk wordt teruggebracht.

De genoemde bedragen zijn indicaties. De kostenbesparing kan hoger of lager uitpakken al naar gelang het dampgedrag en de gebruikte materialen. Ik ben van gangbare en kwalitatief goede dampwaren uitgegaan. Gemiddeld genomen kan je stellen dat wanneer je volledig stopt met roken, de prijs voor dampen tussen één derde en de helft van de “oude” rookprijs zal liggen. As je echter wat te enthousiast raakt en je koopt een paar high-end apparaten geef je al heel snel honderden euro’s uit. Dan wordt de besparing in het begin natuurlijk drastisch minder.

Naast het feit dat je een stuk minder ongezond bezig bent is het elektrisch dampen ook goedkoper. Als je van het dampen je hobby maakt en je bent fanatiek genoeg, kan het ook betekenen dat er van een besparing ten opzichte van roken geen sprake meer is! Denk dan altijd weer aan het feit dat het minder ongezond is. Dat doet bij mij persoonlijk de pijn in de portemonnee meestal aanzienlijk verminderen.

© 2017 - 2019 Vapebros | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.